Продукти:
3-4бр. киви
200гр. брашно
50гр. кокосови стърготини
2 1/2ч.л. бакпулвер
2 яйца
125гр. захар
2 1/2ч.л. ванилова захар
1 щипка сол
80мл олио
200гр. Кисело мляко
12броя кокосови бонбони (Raffaello)
Обелваме трите кивита и ги нарязваме на малки парченца. Едното се оставя за декорация на мъфините.
Яйцата, захарта, ваниловата захар и щипката сол разбиваме до побеляване. Добавяме олиото и киселото мляко, отново разбиваме. Прибавяме пресятото брашно и кокосовите стърготини, разбъркваме. Слагаме и кивито, объркваме сместа.
Пълним формичките за мъфини до половина със сместа и слагаме в средата един кокосов бонбон. Сипваме от сместа върху бонбона и допълваме формата.
Печем около 20-25 минути в загрята на 180 °c фурна.
За топинга:
Смесваме 100гр. пудра захар с 3 с.л. мляко, 1 с.л. ром или лимонов сок и 4 с.л. кокосови стърготини.
От така приготвената смес, слагаме върху мъфините и украсяваме с половин резенче киви.
Източник: sabinche
Muffins Raffaella with kiwi, coconut and coco balls "Raffaello"
for 12 muffins
3-4 kiwis
200 g flour
50 g coconut flakes
2 1/2 teaspoons baking powder
2 eggs
125 g sugar
2 1/2 teaspoons vanilla sugar
a dash of salt
80 ml vegetable oil
200 g plain yoghurt
12 coco balls (raffaello)
Peel and cut 3 kiwis in little pieces. Whisk eggs, sugar, vanilla sugar, a dash of salt. Add oil, yoghurt and coconut flakes. Fold kiwi pieces into the pastry.
Fill the muffin form half with the pastry and put one coco ball for each muffin in the middle. Fill the remaining pastry all over the coco balls.
Preheat the oven to 180 °C. Put the muffin form in the oven for 20-25 minutes.
For the topping:
Mix 100 g powder sugar with 3 spoons of milk, 1 spoon rum or lemon juice (depends on your own taste) and 4 spoons of coconut flakes. Put the mixture on the muffins and decorate them with a half slice of kiwi.
Няма коментари:
Публикуване на коментар