Вече започнахме с подготовката на зимнината. Чушките в градината на баба ми са готови. Идва техния ред. Вече има няколко пакетчета с печени чушки във фризера. Сега следва лютеницата(нищо, че е малко рано) и маринованите чушки. Ето и тяхната рецепта. Ще има и снимки, но ще ги добавя по-късно.
Мариновани чушки
100бр. чушки-капия(около 12кг.) изпичаме и обелваме. Слагаме да се отцедят за 2 часа.
Заваряме марина от следните съставки.
2ч.ч. оцет
1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
6с.л. сол
магданоз
скилидки чесън
Охлаждаме марината и с нея заливаме вече отцедените чушки. Оставяме да престоят около 12-24часа.
Чушките пълним в буркани, в които предварително на дъното сме сложили ситно нарязан магданоз и накълцан чесън.
Бурканите затваряме и заваряваме 5 минути за капак.
Бих искала да добавя, че за мен лично марината от рецептата е малко и затова обикновенно правя доза и половина или дори две дози марина.
Към магданоза и чесъна може да се добави и нарязана на ситно целина.
Бавно печена телешка плешка
Преди 3 дни
Обичаме мариновани чушки,особено чесъна ,който остава страшно хрупкав.Благодаря ,че ми припомни рецептата.Слънчев ден.
ОтговорИзтриванеПривет, чака те награда при мен :)
ОтговорИзтриванеЕдна награда те очаква при мен.Поздрави Nanita!
ОтговорИзтриване