петък, 28 август 2009 г.

Дървена сватба и мини плодови тарталети с шоколадов крем


Днес сестра ми и зет ми празнуват 5-тата годишнина от сватбата си. Невероятно как лети времето и как бързо изминаха пет години, от прекрасният 28 август 2005, когато моята малка сестричка бе най-слънчевата, нежна и усмихната булка.
Днес докато все още се наслаждавам на последните дни от отпуската, предвидливо бях замислила с какво да ги изненадам. Избрах да им направя, нещо сладичко, за да им е сладък семейния живот, нещо с плодове, за да се радват на изобилие и богат урожай.

P1200993

Освен традиционните думи им пожелах, следващата си годишнина да я отпразнуват по време на един романтичен Средиземноморски круиз.




Мини плодови тарталети с шоколадов крем

Продукти:
40бр. тарталети
1 пакет крем Оле
100мл. прясно мляко
400мл. подсладена течна сметана
плодове по избор

Използвах готови тарталетки. Тук имам една специална благодарност за моята прекрасна дружка Пепи. Пепи, ти си главната виновничка, за да останат очаровани от изненадата. Благодаря ти мила!
Крема Оле се разбива с миксер според указанието на гърба с млякото и сметаната. В началото пробвах със сто милилитра мляко и 300мл. сметана, но стана ужасно твърд крем и реших да добавя още сметана.
Готовият крем се шприцова в готови тарталетки, а отгоре се нареждат плодове по избор.

P1210006

Да Ви е сладко!

P1200995 P1200998 P1200997
P1200999 P1210002 P1200996

Според малкият ми племенник, който е на две години и половина, леля е правила - одки и гени с кем и минки(Лодки и легени с крем и малинки). На него тарталетките му заприличаха на лодки и легени. Какво да се прави, ще се хапват легени.

3 коментара:

  1. МНог са красиви и несъмнено вкусни "лодките и легените".Но тук не продават готови тарталети ,така че за мен приготвянето на тези красоти се затруднява.Хубав ден

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасни са -
    толкова свежест, колорит и настроение носят!
    Сърдечни благопожелания към теб, твоите билизки и малкото сладурче, Диана

    ОтговорИзтриване
  3. :-))) Чудесни са!

    Усмивки за племенника-сладур, пожелание за здраве, обич и разбирателство още 10 пъти по 5 на близките ти и сърдечен поздрав за теб, Таня :-)

    ОтговорИзтриване

Blog Widget by LinkWithin