сряда, 26 август 2009 г.

Дюкански тутманик

Добро утро!
В средата на седмицата бих искала да пожелая на всички много приятни емоции. Наслаждавайте се на слънцето и последните августовски дни.
Тези дни стават почти 4 месеца откакто се опитвам да се придържам към режима на Пиер Дюкан. Трябваше ми година, за да се реша. Трудно е при толкова негативни мнения, които изчетох и отричането на режима от диетолозите. Все пак щастлива съм, че започнах, защото резултатите са налице.
Всичко това дотук бе увод към рецептата на една от любимите ми закуски. Дюкански тутманик - приготвя се много бързо в микровълнова, а през това време може да си направите сутрешното кафе или чаша айрян

Дюкански тутманик
2с.л. обесмаслено кисело мляко 0.1%
щипка сода или 1к.л. бакпулвер
1 яйце
3с.л. овесени трици
2-3 с.л. извара или малко натрошено обезмаслено сирене

Всички продукти се объркват в купичка и се оставят да починат за 5-10 минути, докато се накиснат триците. Купичката се слага в микровълнова и печем на максимална мощност 3-4 минути.
Може да се сервира с чаша айрян от обезмаслено кисело мляко, за да е пълно удовоствието.

На диетуващите приятен апетит и дано кантарът често да Ви радва с нови минуси.

P1200856

Good morning!

In the middle of the week I would like to wish everyone wonderful emotions. Enjoy the sun and the last summer days.
These days are almost 4 months since I try to stick to the regime of Pierre Dukan. I needed a year to decide to try the regime. It was difficult to decide, because I read a lot of negative reviews and many nutritionists are denying the regime. However, I am happy that I started, because the results are visible.
Here is the recipe for one of my favorite breakfast. Snack Dukan - preparation is very quickly in a microwave, and during this time you can make your morning coffee or a cup cappuccino.

Snack Dukan

2tbsp low fat yogurt 0.1%
pinch of baking soda or 1/2tsp baking powder
1 egg
3tbsp oat bran
2-3tsp low fat cottage cheese or a little crumbled low fat cheese

Mix all products in a bowl and leave to rest for 5-10 minutes. Put bowl in microwave and bake for 3-4 minutes on maximum power.
Snack can be served with a cup of cold ayran.

Enjoy!

2 коментара:

  1. Привет, Таня!

    Ограничения и аз си налагам, макар и не по нечий определен режим.. но няма начин просто..

    Благодаря за споделената рецепта: макар и диетична, но определено вкусна и безспорно здравословна закуска!

    Хубав ден и :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Дими,
    като любителка на всякакви сладки изкушения е ясно, че всичко ми се лепи. А и от малка съм доста пухкава и закръглена. С годините обаче килограмите продължиха да се трупат и станаха наистина много. Може би защото не съм се лишавала. Сега се надявам да устискам по-дълго и да си изкарам режима докрай за да не възвърна загубените килограми.

    Закуската наистина е здравословна и приятна. Останалите у дома също много я харесват.

    Момичета, реших да се опитам да превеждам рецептите и на английски, но установих, че с годините съм забравила езика. Явно четенето на блогове на английски не е достатъчно и граматиката сериозно ми куца. Бих искала да помоля онези от Вас, които са прочели рецептата на английски да споделят за грешки. Предварително ви благодаря!
    Усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване

Blog Widget by LinkWithin